Η κατασκευή του πρώτου πρωτότυπου MiG-35 για την Ρωσική Πολεμική Αεροπορία έχει προγραμματιστεί για το 2016.

Η ρωσική εταιρία κατασκευής αεροσκαφών “MIG” κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016 θα φτιάξει καινούργιο, ελαφρύ και πολυλειτουργικό, μαχητικό αεροσκάφος MiG-35, το οποίο θα είναι προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας. Η πληροφορία αυτή αναφέρθηκε από μια πηγή στην αεροπορική βιομηχανία.
Όπως αναφέρθηκε στη πηγή του «Interfax», σύμφωνα με τη κρατική σύμβαση, πιθανότατα θα δημιουργηθούν δύο πρωτότυπα MiG-35. Επιπλέον, τα πρωτότυπα αεροσκάφη θα είναι κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από τον προϋπολογισμό του κράτους και όχι με τα χρήματα της εταιρείας, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.
Στα μέσα Αυγούστου η United Aircraft Corporation (UAC) ανέφερε, ότι η σύμβαση για την προμήθεια των MiG-35 για το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας θα υπογραφεί στο προσεχές μέλλον.

m768872Νωρίτερα υπήρχε πληροφορία, ότι η σύναψη της σύμβασης για την προμήθεια των MiG-35C έχει προγραμματιστεί για μετά το 2016. Συνολικά θα κατασκευαστούν περίπου 100 αεροσκάφη MiG-35C.
Το MiG-35 είναι ένα ρωσικό πολυλειτουργικό μαχητικό αεροπλάνο της γενιάς 4 ++ , κατασκευασμένο με βάση το MiG-29M. Ο οπλισμός του περιλαμβάνει κατευθυνόμενους πυραύλους “αέρος – αέρος” και “αέρος-επιφανείας” καθώς και ραντάρ “ Zhuk-Α” .

Αυτό το σύστημα επιτρέπει στο αεροσκάφος να επιτίθεται σε πολλούς στόχους ταυτόχρονα, όπως επίσης παρέχει προστασία κατά των εχθρικών ηλεκτρονικών απειλών . Η στρατιωτική αξιολόγηση του MiG-35 το κάνει να πλησιάζει την πέμπτη γενιά αεροσκαφών .

Τον Σεπτέμβριο του 2014 η Αίγυπτος σκόπευε να αγοράσει μια παρτίδα MiG-35. Ωστόσο, το Φεβρουάριο του 2015 το Κάιρο κατέληξε σε συμφωνία με το Παρίσι για αγορά 24 γαλλικών Rafale . Η προτίμηση αυτή εξηγείται και με το γεγονός πως προς το παρόν τα MiG-35 δεν υπάρχουν στο ρωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό.

Πηγή : http://www.vz.ru/news/2015/9/25/768872.html

Έχει περάσει αρκετός χρόνος (4 έτη) από τη δημοσίευση αυτού του άρθρου. Παρακαλούμε συνεχίστε στην ανάγνωσή του έχοντας υπόψη την ημερομηνία δημοσίευσης.

Tagged under:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Περισσότερα από την Power Politics:

Log in or Sign Up

Pin It on Pinterest