Τα Ρωσικά Στρατιωτικά Μέσα στη Συρία

Στις 30 Σεπτεμβρίου η Ρωσία ξεκίνησε επίσημα εναέριες επιχείρησεις στη Συρία. Η σύνθεση της αποστολής στο Λεβάντε αποκαλυπτόταν σταδιακά κατά το μήνα Σεπτέμβριο και πλέον έχουμε αρκετά στοιχειά για αυτήν. Στο αεροδρόμιο Hmeymim, κοντά στη Λατάκεια, έχει αναπτυχθεί μια μικτή ομάδα της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας που συνεχώς έχει στραμμένο το βλέμμα της στους κύριους στόχους της αποστολής . Ήδη παρατηρηθήκαν στην εν λόγω ομάδα τέσσερα Su-30 , δώδεκα βομβαρδιστικά Su-24M, έξι βομβαρδιστικά Su -34 , δώδεκα Su-25 όπως επίσης και αεροσκάφη Mi-24 και Mi-8.

 

Το preview_5ff1721834ede94044fa68462a421f55μαχητικό αεροσκάφος Su-30MK είναι ένα από τα πιο πετυχημένα αεροσκάφη που αναπτύχθηκαν στη Ρωσία τα τελευταία χρόνια. Έχει τη μεγαλύτερη παραγωγή σε σύγκριση με τα υπόλοιπα εγχώρια αεροσκάφη (αν λάβουμε υπόψη όλες τις τροποποιήσεις). Το αεροπλάνο αυτό είναι σε θέση να παρέχει εναέρια υπεροχή και να εκτελεί όλους τους στόχους εδάφους. Στο Hmeymim καταγράφονται τέσσερα Su-30 .

 

 

 

Sukhoi_Su-25_pairΕπιθετικά αεροσκάφη Su-25. Τα επιθετικά αεροσκάφη Su-25 είναι αναβαθμισμένα μοντέλα επιθετικών αεροσκαφών, τα οποία από το 1980 έχουν περάσει από όλους σχεδόν τοπικούς πόλεμους στον κόσμο. Δώδεκα από αυτά έχουν σταλεί στη Συρία για να κάνουν αυτό που ξερόυν καλύτερα : να συμμετέχουν σε άμεση υποστήριξη των χερσαίων δυνάμεων.

 

 

 

preview_f22934a3b7be3d9617da0ba57c63d316Eλικοπτερα πολλαπλών χρήσεων Mi-8. Το ελικόπτερο αυτό έχει βοηθητική λειτουργία στην επιχείρηση. Στη Συρία τα εν λόγω ελικόπτερα, εκτός από τη διεκπεραίωση απλών μεταφορικών αποστολών , θα βρίσκονται σε ετοιμότητα σε περίπτωση ανάγκης επιχειρήσεις διάσωσης.

 

 

 

 

 

 

 

 

preview_c2bb71a7ff96ed5c97fc4c4c5bf0ea1aΒομβαρδιστικό αεροσκάφος Su-24M . Το συγκεκριμένο αεροπλάνο αποτελεί τη βάση της ρωσικής επιχείρησης στη Συρία (συνολικά καταγράφηκαν 12 α
εροσκάφη ), είναι η «κινητήριος δύναμή» της μαζί με το Su-25. Το αεροπλάνο αυτό μπορεί να μεταφέρει οκτώ τόνους ωφέλιμου φορτίου και να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά ως όπλο υψηλής ακρίβειας, όπως επίσης και για ρίψη βλημάτων ελεύθερης πτώσεις και πυραύλων.

 

 

 
preview_539b86bc3c3de4e2bd85747cfc3e8387Αναγνωριστικό αεροσκάφος AWACS A-50U . Το συγκεκριμένο αεροσκάφος προς το παρόν δεν εθεάθη στην ανατολική Μεσόγειο , αλλά η εμφάνισή του είναι πολύ πιθανή . Τα αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου (AWACS) είναι σε θέση να διαχειριστούν αποτελεσματικά μεγάλες επιχειρήσεις σε εναέριο χώρο και να διαβιβάζουν πληροφορίες σχετικές με τη στόχευση. Ο ουρανός πάνω από τη Συρία κινδυνεύει να γεμίσει από αεροσκάφη και ένα αεροπλάνο ικανό να παρακολουθεί την κατάσταση της κυκλοφορίας θα εξυπηρετήσει πολύ τις επιχειρήσεις.

 


preview_bf086e88fe57d7e8354da4de4a4608ee
Βομβαρδιστικό αεροσκάφος Su-34 .( Σε τακτικές επιχειρήσεις το παραπάνω αεροσκάφος εναλλάσσεται με το Su-24M. ) Οι πληροφορίες λένε , πως στη Συρία μεταφέρθηκαν αεροπορικώς έξι τέτοια αεροπλάνα . Έχει σχεδιαστεί με βάση το Su-27 και μπορεί να μεταφέρει μέχρι και οκτώ τόνους ωφέλιμου φορτίου, συμπεριλαμβανομένου ολόκληρου του φάσματος των όπλων υψηλής ακρίβειας. Το πλήρωμα τοποθετείται στο θωρακισμένο θάλαμο, το οποίο ανεπίσημα έλαβε το όνομα «μπανιέρα τιτανίου» . Παρεμπιπτόντως , αυτό το αεροσκάφος (και μόνο αυτό) είναι εξοπλισμένο με ένα πολύπλοκο σύστημα electronic warfare “Khibiny”, το οποίο με τη σειρά του είναι πολύ δημοφιλής λόγω του μύθου της “πλήρους διακοπής” ράδιο-ηλεκτρονικών συστημάτων του αμερικανικού αντιτορπιλικού “Donald Cook”.

 

 

preview_dd86ff3ec49d7c8dbe7394da64068a76Επιθετικό ελικόπτερο Mi-24. Μαζί με το Su-25 είναι ένα άλλο παράδειγμα σκάφους το οποίο έλαβε μέρος σε όλες τις τοπικές συγκρούσεις κατά τα τελευταία χρόνια. Αυτό το μη προβληματικό και χωρίς πολλές απαιτήσεις μέσο εξακολουθεί να είναι το κύριο επιθετικό ελικόπτερο της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας , αλλά και πολλών άλλων χώρων. Στο πεδίο της μάχης, ο στόχος του είναι απλός: να αναζητήσει και να καταστρέψει τους στόχους εδάφους που υπάρχουν στη γραμμή άμυνας.

 

 

 

 

Πηγή : http://www.ves.lv/?p=21284484

Έχει περάσει αρκετός χρόνος (4 έτη) από τη δημοσίευση αυτού του άρθρου. Παρακαλούμε συνεχίστε στην ανάγνωσή του έχοντας υπόψη την ημερομηνία δημοσίευσης.

Tagged under:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Περισσότερα από την Power Politics:

Log in or Sign Up

Pin It on Pinterest