Υπουργείο Εξωτερικών: Η Ρωσία προμηθεύει τη Συρία με στρατιωτικό εξοπλισμό σε πλήρη συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο.

ΜΟΣΧΑ , 9 Σεπτεμβρίου. / TASS /

“Η Ρωσία προμηθεύει τη Συρία με στρατιωτικό εξοπλισμό σε πλήρη συμμόρφωση με  το διεθνές δίκαιο και εάν χρειαστεί θα εξετάσει τη περαιτέρω βοήθεια προς τη Δαμασκό στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας”. Αυτό δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας την κατάσταση γύρω από την Συρία.
“Δεν κρατάγαμε ποτέ μυστική την στρατιωτικό-τεχνική συνεργασία μας με τη Συρία. Εδώ και καιρό προμηθεύομε τη Συρία με όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό. Αυτό το κάνουμε σύμφωνα με τις υφιστάμενες συμβάσεις και σε πλήρη συμφωνία με το διεθνές δίκαιο”,  τόνισε η εκπρόσωπος.
“Για άλλη μια φορά επαναλαμβάνω ότι αν θα ζητηθούν πρόσθετα μέτρα από τη μεριά μας για την αύξηση της αντιτρομοκρατικής αντίστασης , τότε σίγουρα τα θέματα αυτά θα συζητηθούν περαιτέρω, αλλά αποκλειστικά και μόνο με βάση το διεθνές δίκαιο και τη ρωσική νομοθεσία”,  είπε η διπλωμάτης.
Η Ζαχάροβα επιβεβαίωσε επίσης ότι στη Συρία υπάρχουν ρωσικοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες: “Μπορώ να επιβεβαιώσω και να επαναλάβω ότι στη Συρία υπάρχουν ρωσικοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες , οι οποίοι βοηθάνε να χρησιμοποιηθεί ο καινούργιος εξοπλισμός “, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
http://tass.ru/politika/2247163

Έχει περάσει αρκετός χρόνος (4 έτη) από τη δημοσίευση αυτού του άρθρου. Παρακαλούμε συνεχίστε στην ανάγνωσή του έχοντας υπόψη την ημερομηνία δημοσίευσης.

Tagged under:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Περισσότερα από την Power Politics:

Log in or Sign Up

Pin It on Pinterest