Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Διάλεξη Γεωργίου Μαυρομιχάλη,”Η δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια. Oι γενεσιουργές δυνάμεις που παρήγαγαν το ιστορικό γεγονός”

18 Νοεμβρίου, 2015 @ 8:00 ΜΜ UTC+2

Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015, στις 8.00 μ.μ., στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα, o κ. Γεώργιος Μαυρομιχάλης θα δώσει διάλεξη με θέμα Η δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια. Oι γενεσιουργές δυνάμεις που παρήγαγαν το ιστορικό γεγονός.
Η διάλεξη εντάσσεται στον κύκλο διαλέξεων, που συνδιοργανώνουν το Σπίτι της Κύπρου και η Εταιρεία Μελέτης Έργου Ιωάννη Καποδίστρια, με τον γενικό τίτλο: «Ο Ιωάννης Καποδίστριας συναντά την Ιστορία».
Η Εταιρεία Μελέτης Έργου Ιωάννη Καποδίστρια (www.ioanniskapodistrias.com) είναι επιστημονική εταιρεία και ιδρύθηκε το 2010. Σκοπός της είναι η επιστημονική μελέτη θεμάτων διερεύνησης του πολιτικού-στρατιωτικού-διπλωματικού-κοινωνικού-εκπαιδευτικού-οικονομικού έργου του Ιωάννη Καποδίστρια στην Ελλάδα και διεθνώς. Η Εταιρεία συμμετέχει σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Κύπρος, Ελβετία, Αυστρία, Ρωσία κ.α.). Συνεργάζεται με ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια και άλλους επιστημονικούς φορείς. Στηρίζει μεταπτυχιακούς φοιτητές και συμμετέχει σε προγράμματα δημοσίων σχολείων με τη μορφή παρουσιάσεων-διαλέξεων. Τέλος, οργανώνει σημαντικές εκδηλώσεις με άξονες την Ιστορία και τη Μουσική.
Ο Γεώργιος Μαυρομιχάλης γεννήθηκε στο Κυπαρίσσι Λακωνίας το 1951. Είναι Οικονομολόγος-πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). Εργάστηκε επί δέκα έτη ως στέλεχος στη γεωργική βιομηχανία με έδρα την Αθήνα. Το 1986 διορίστηκε Καθηγητής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Κέρκυρα. Είναι συγγραφέας του βιβλίου Οι Μαυρομιχάληδες με τα μάτια ενός απογόνου, εκδόσεις Απόστροφος-Κέρκυρα. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά, ενώ είναι τακτικός συνεργάτης της Εφημερίδας Αλήθεια που εκδίδεται από την Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
18 Νοεμβρίου, 2015
Ώρα:
8:00 ΜΜ

Διοργανωτής

Cyprus Embassy Athens

Χώρος Διεξαγωγής

Cyprus Embassy Athens
Xenofontos 2a
Athens, 10557 Greece

Περισσότερα από την Power Politics:

Log in or Sign Up

Pin It on Pinterest