Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Η ΕΚΕ Καταλύτης Βιώσιμης Ανάπτυξης

28 Μαρτίου @ 9:00 ΠΜ - 6:00 ΜΜ UTC+3

1ο Συνέδριο της Ναυτεμπορικής για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
«Η ΕΚΕ Καταλύτης Βιώσιμης Ανάπτυξης»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: http://events.naftemporiki.gr/eke2018/Schedule
ΟΜΙΛΗΤΕΣ: http://events.naftemporiki.gr/eke2018/Speakers

Σε μια περίοδο που οι οικονομικοί δείκτες μοιάζουν να σταθεροποιούνται, μια σημαντική ευκαιρία προβάλλει για τη χώρα μας: η βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη με γνώμονα την Ατζέντα 2030 του ΟΗΕ. Η ελληνική κυβέρνηση έχει μπει στην τελική ευθεία προετοιμασίας για την παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου της στο Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, τον Ιούλιο του 2018. Ανταγωνιστικότητα, καινοτομία, ποιοτικές θέσεις εργασίας με δίκαιες αμοιβές, ανοικοδόμηση θεσμών και μείωση ανισοτήτων είναι ψηλά στην εθνική ατζέντα προτεραιοτήτων καταδεικνύοντας ένα φιλόδοξο όραμα, ενώ ο επιχειρηματικός κόσμος σχεδιάζει πορεία προσέγγισης των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Η λογοδοσία για τα μη χρηματοοικονομικά στοιχεία ―κοινωνικές ή περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την επιχειρηματική δράση― αποτελεί παγκόσμια τάση, η οποία θα ενισχύεται τα επόμενα χρόνια ως κρίσιμη παράμετρος για τον καθορισμό του ανταγωνισμού. Οι καταναλωτές ήδη πριμοδοτούν εταιρείες με προφίλ καλού εργοδότη επιλέγοντας τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους, όπως και εταιρείες που επιδιώκουν βελτιστοποίηση του ενεργειακού τους αποτυπώματος, προωθούν την ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία, στηρίζουν ευπαθείς ομάδες κ.λπ.

Καθώς οι επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να αντιστοιχίσουν τους βασικούς άξονες των στρατηγικών τους με τους 17 Στόχους, αναμένεται και μια αυξανόμενη ανάγκη για νέα πρότυπα και αναβάθμιση των υφιστάμενων εργαλείων ώστε να διασφαλίζεται η διαφάνεια και να προσφέρεται στους επενδυτές η δυνατότητα να μελετούν εύκολα τα μη χρηματοοικονομικά στοιχεία, που αποκτούν όλο και μεγαλύτερη βαρύτητα στις αποφάσεις τους. Σε σχετική ερευνα στην οποία ρωτήθηκαν θεσμικοί επενδυτές για το πόσο σοβαρά λαμβάνουν υπόψη στις επενδυτικές αποφάσεις τους τις μη χρηματοοικονομικές πληροφορίες, σχεδόν επτά στους δέκα (68%) απάντησαν συχνά ή περιστασιακά. Ένα χρόνο πριν το ποσοστό ήταν 52%.

Το 1ο Συνέδριο της Ναυτεμπορικής για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη με τίτλο «Η ΕΚΕ Καταλύτης Βιώσιμης Ανάπτυξης» στοχεύει να αναδείξει την υπεραξία που δημιουργείται στους οργανισμούς όταν η κοινωνική ευθύνη αποτελεί κουλτούρα και η υπεύθυνη επιχειρηματικότητα πυξίδα για τις εταιρικές στρατηγικές.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
28 Μαρτίου
Ώρα:
9:00 ΠΜ - 6:00 ΜΜ

Διοργανωτής

naftemporiki.gr

Χώρος Διεξαγωγής

Royal Olympic Hotel
28-34, Athanasiou Diakou Str.
Athens, 11743 Greece

Περισσότερα από την Power Politics:

Log in or Sign Up

Pin It on Pinterest