Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

2ο Συνέδριο του Ελληνικού Φόρουμ για το Ψηφιακό Μέλλον

13 Μάρτιος, 2018 @ 12:00 ΜΜ - 8:00 ΜΜ UTC+2

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΕΛΛΟΝ
2ο Συνέδριο με θέμα: «Η Ελλάδα στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση: Έξυπνες Τεχνολογίες, Έξυπνοι Πολίτες, Έξυπνη Κοινωνία»

Το 2ο Συνέδριο του Ελληνικού Φόρουμ για το Ψηφιακό Μέλλον συνδιοργανώνεται με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, και κύριο υποστηρικτή την Κοινότητα Διαλόγου Σύνθεσις, και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018, στο Αμφιθέατρο του ΤΕΕ (Νίκης 4, Σύνταγμα).

Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο εδώ: https://www.docdroid.net/50z7RuN/digital-forum-2018.pdf

Αποτελεί πλέον κοινή διαπίστωση ότι ζούμε στις παρυφές της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, η οποία χαρακτηρίζεται από το νέο διαδίκτυο των πραγμάτων και των υπηρεσιών, τις εκθετικές τεχνολογίες, την ψηφιοποίηση της εργασίας, της οικονομίας και της κοινωνίας, την ραγδαία παγκόσμια διάδοση της καινοτομίας και την οντολογική όσμωση ανθρωπότητας και τεχνολογίας.

Πώς μπορεί η χώρα μας να αξιοποιήσει τη δυναμική της ψηφιακής φάσης της παγκοσμιοποίησης;
Ποιες είναι οι κατάλληλες εθνικές στρατηγικές για την αναδυόμενη ψηφιακή εποχή;
Πώς θα επανασχεδιάσουμε αποτελεσματικά την εργασιακή, οικονομική και κοινωνική μας ζωή;
Ποιος είναι ο ρόλος των αυτόνομων συστημάτων και της τεχνητής νοημοσύνης;
Μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα ανθρώπινο και δημοκρατικό ψηφιακό μέλλον;
Πώς αναδιαμορφώνεται η αποστολή της κοινωνικής επιστήμης υπό το φως των εκθετικών αλλαγών;

Το πρώτο συνέδριο του Φόρουμ για το Ψηφιακό Μέλλον, στις 3 Μαρτίου 2017, επέκτεινε τον δημόσιο διάλογο για τις επιδράσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού στο δίκαιο, την εκπαίδευση, την υγεία, τη δημόσια διοίκηση και τα ΜΜΕ. Στο δεύτερο συνέδριο του Φόρουμ για το Ψηφιακό Μέλλον, στις 13 Μαρτίου 2018, θα συζητηθούν διεξοδικά οι ψηφιακές εξελίξεις στην εργασία και την οικονομία, ο ψηφιακός αλφαβητισμός, ο συνδυασμός ψηφιακής ανάπτυξης, νέων μορφών επικοινωνίας και ψηφιακής δημοκρατίας, η δυναμική του τουρισμού και του πολιτισμού στη νέα πραγματικότητα. Είναι ισχυρή η πεποίθησή μας ότι το όραμα για μια βιώσιμη και ανθεκτική «έξυπνη κοινωνία» προϋποθέτει ταυτόχρονα έξυπνους πολίτες και έξυπνες τεχνολογίες, αλλά και αμοιβαία συσσώρευση ανθρώπινου, κοινωνικού και θεσμικού κεφαλαίου.

Οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην ημερίδα και για βεβαιώσεις παρακολούθησης μπορούν να αποσταλούν στο email [email protected]. Περισσότερα εδώ: http://www.sinthesis-eu.gr.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
13 Μάρτιος, 2018
Ώρα:
12:00 ΜΜ - 8:00 ΜΜ

Περισσότερα από την Power Politics:

Log in or Sign Up

Pin It on Pinterest